Закону України «Про благоустрій населених пунктів» , Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій

Дата: 19.02.2024 16:09
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Благоустрій території житлової та громадської забудови здійснюється з урахуванням вимог використання цієї території відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» , Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом  Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства України від 17.05.2005 р. № 76, затвердженої містобудівної документації, Правил благоустрою територіальної громади Зеленогірської селищної ради, затверджених рішенням Зеленогірської селищної ради від 27.11.2019 року № 85-VII, а також установлених державних стандартів, норм і правил.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» Власник або користувач присадибної ділянки зобов’язаний проводити її благоустрій та забезпечувати належне утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки.

Відповідно до пункту 3.10.2. Правил благоустрою на прибудинкових територіях, територіях житлової та громадської забудови забороняється:

          – створювати звалища та скидати сміття за межами відведених для цього місць;

          – розміщувати та/або залишати будівельні матеріали (пісок, щебінь, мішки з матеріалами тощо), будівельне сміття та відходи;

         – складати та/або спалювати опале листя на прибудинкових територіях.

          Власники приватних, користувачі орендованих будинків повинні прибирати прилеглу територію від паркану домоволодіння до краю проїзної частини дороги.

За ухилення від виконання вищевказаних норм підприємство (установа, організація, об’єднання) чи фізична особа несе відповідальність, передбачену чинним законодавством України, та згідно зі ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення накладається штраф на фізичних осіб від 340 до 1360 грн., та юридичних осіб від 850 до 1700 грн.

З урахуванням вищевикладеного,  з метою забезпечення благоустрою населених пунктів, утримання узбіччя вулиць у належному санітарному стані. Зеленогірська селищна рада просить жителів громади неухильно дотримуватись Правил благоустрою  здійснити прибирання біля своїх прибудинкових територій і видалення та розчищення  зайвої деревної порослі, а також обрізання гілля дерев, які звисають над узбіччям доріг.

Якщо роботи не будуть проведені до 01.04.2024 року то дані роботи здійснюватиме комунальне підприємство «Зеленогірськкомунсерівс», а власники засмічених присадибних ділянок та прилеглих територій притягуватимуться до встановленої законодавством відповідальності


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора