Регламент проведення Конкурсу мінігрантів

Дата: 08.12.2023 09:18
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Регламент проведення Конкурсу мінігрантів
Фонд “Жіночі можливості в Україні” проводить конкурс мінігрантів для підтримки та розвитку підприємництва в Одеській та Миколаївській областях. Фонд надає гранти жінкам-підприємицям, які продовжують вести свій бізнес в умовах воєнного стану.
Бюджет міні-гранту: 70 000 гривень. Кошти надаються на придбання необхідного обладнання для розвитку бізнесу та створення нових робочих місць.
Подача заявок: з 4 по 31 грудня 2023 року
Оголошення результатів:
 січень 2024 року
Для подачі заявки необхідно заповнити форму тут
Регламент проведення Конкурсу мінігрантів Благодійного фонду “Жіночі можливості в Україні”
Мета конкурсу
Метою конкурсу є підтримка та розвиток місцевого підприємництва в Одеській та Миколаївській областях шляхом надання грантів жінкам, які продовжують вести свій бізнес в умовах воєнного стану, бажають зміцнювати та розвивати власну справу.
Хто має право брати участь у конкурсі
У конкурсі беруть участь жінки, що мають працюючий бізнес (від 6 місяців та більше), зареєстровані, як фізична особа-підприємець у Одеські або Миколаївській областях, або релокували бізнес після 24 лютого 2022 року на територію цих областей та мають підтверджений статус внутрішньо переміщеної особи.
Заявники повинні мати чіткий план розвитку та розширення свого бізнесу, а також впродовж 6 місяців з моменту отримання грантової підтримки від Фонду створити мінімум одне нове робоче місце.
В конкурсі не можуть брати участь жінки-підприємиці, які отримали грант від Фонду впродовж минулого року.
Процес подачі заявок
Заявки приймаються у зазначений термін проведення конкурсу. Учасниці повинні заповнити онлайн-форму заявки, вказавши всю необхідну інформацію про себе та свій бізнес, а також додати мотиваційний лист та необхідні документи, що підтверджують стаж підприємницької діяльності та план розвитку бізнесу. Заявки, подані після встановленого дедлайну, не розглядаються.
Терміни подання і умови розгляду заявок
  • Заявки повинні бути подані протягом встановленого строку з 4 по 31 грудня 2023 року.
  • Оголошення про надання грантів переможницям буде висвітлено на інформаційних ресурсах Фонду у січні 2024 року.
  • У рамках Програми будуть розглянуті заявки, які були заповнені з використанням онлайн-форми заявки та подані відповідно до регламенту.
  • Датою та часом подання заявки є дата та час отримання Фондом заповненої форми.
  • Умовою подачі та прийняття заявки до розгляду є правильне заповнення всіх пунктів у формі, що призначені для підприємиць.
  • У разі некоректного заповнення форми Фонд не уточнюватиме інформацію у учасниць конкурсу і не доповнюватиме заявку.
  • Заявки, які не відповідають формальним вимогам, не розглядатимуться.
  • Подання заявки, а також підтвердження отримання заявки не гарантують надання гранту.
  • Грантові кошти можуть та мають бути використані тільки на придбання необхідного обладнання для роботи або розширення бізнесу. Фонд не фінансує адміністративні витрати (в тому числі заробітну плату працівників), оренду приміщень та придбання автотранспорту.
  • Початок реалізації проекту має відбутися не пізніше 30 днів з дати укладення Договору між Фондом та Заявником-фізичною особою.
  • Заявки від підприємиць, які припинили роботу ФОПа таабо мають фінансову заборгованість, розглядатися не будуть.
  • Фонд залишає за собою право не повідомляти учасницям конкурсу про причини НЕ надання гранту.
Критерії відбору переможців
  1. Стаж підприємницької діяльності (не менше 6 місяців).
  2. Фінансові показники бізнесу (стабільність, прибутковість, наявні робочі місця, релокація).
  3. Чіткість та доцільність плану розвитку та розширення бізнесу.
  4. Участь у співфінансуванні проекту.
  5. Вплив бізнесу на розвиток регіону:
  • створення нових робочих місць;
  • реалізація проектів соціальної відповідальності;
  • дотримання принципу «Кола по воді» – надання безкоштовної послуги клієнтам з категорії малозабезпечених, ВПО або багатодітній родині;
  • підтримка вітчизняних товаровиробників.
  1. Інноваційність та креативність підходів у розвитку бізнесу.
Визначення переможців та надання грантів
Комісія з експертів оцінює заявки та відбирає переможців на підставі вищезазначених критеріїв. Переможці будуть оголошені на офіційному сайті фонду та інформаційних ресурсах партнерів конкурсу у січні 2024 року.
Переможницями конкурсу стануть 10 власниць бізнесу, які отримають по 70 тисяч гривень на придбання необхідного обладнання для здійснення підприємницької діяльності та розвитку бізнесу.
Сума гранту буде складатись з двох частин: заявленої суми для придбання обладнання та суми податків (ПДФО та військовий збір), які має сплатити Фонд як податковий агент при виплаті міні-гранту.
Після укладання договору грантові кошти перераховуються безпосередньо на банківський рахунок фізичної особи-заявника, яка потім самостійно закуповує необхідне обладнання у перевіреного постачальника, про що надає документальне підтвердження грантодавцю.
Переможниці зобов’язані надати звіт про використання грантових коштів та досягнення запланованих результатів протягом встановленого фондом терміну.
Звітність та контроль використання грантових коштів
Переможниці конкурсу зобов’язані надати звіт про використання грантових коштів, що включає:
– копії первинних документів (рахунки на оплату, видаткові накладні, товарні чеки);
– банківські платіжні документи (квитанції про оплату товару);
– 2 комерційні пропозиції від постачальників обладнання;
– детальну інформацію про досягнення запланованих результатів;
– звіт про реалізацію принципу «Кола по воді», у тому числі фотозвіт;
– фото-, відеоматеріали, що ілюструють процес реалізації проекту.
Звітність повинна бути подана протягом встановленого фондом терміну (детальна інформація буде зазначена у Договорі). Фонд може проводити моніторинг використання грантових коштів та досягнення результатів протягом 1 року після надання гранту.
Переможниці конкурсу зобов’язані надавати інформацію, що стосується цільового використання грантових коштів та проходити опитування від Фонду для збору статистичної інформації, її аналізу та порівняння показників.
Додаткові умови:
Фонд залишає за собою право змінювати умови конкурсу та повідомляти про це учасниць шляхом розміщення інформації на сайті Фонду. Учасниці конкурсу автоматично погоджуються на обробку та використання своїх персональних даних Фондом для організаційних та інформаційних цілей. Учасниці конкурсу можуть бути запрошені до участі в додаткових заходах Фонду та його партнерів, спрямованих на розвиток бізнесу, таких як менторські програми, тренінги та ін.
 
Цей регламент має на меті забезпечити чітке розуміння умов та процедур проведення конкурсу для всіх зацікавлених сторін. Він спрямований на створення справедливих умов для учасниць та забезпечення прозорості відбору переможниць. Ми сподіваємося, що цей конкурс допоможе розвивати та розширювати підприємницьку діяльність у Одеській та Миколаївській областях, а також стимулюватиме економічне зростання регіонів.
Якщо виникнуть питання щодо заповнення форми, прохання писати на електронну адресу фонду: fund.wo.ua@gmail.com
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора