Про дотримання порядку організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти, закладах загальної середньої освіти

Дата: 10.02.2023 19:01
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

  Відповідно  вимог  Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», керуючись Положенням про Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області, затвердженого наказом Держпродспоживслужби України від 24.02.2020 р. № 159, з  метою дотримання порядку організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти, закладах загальної середньої та з метою недопущення виникнення і поширення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед дітей, доводжу до Вашого відома, що організація харчування у закладах освіти повинна відбуватись у відповідності до вимог чинного законодавства.

Відповідно до вимог ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та окремих показників якості» оператори ринку повинні розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів.

Підтвердженням відповідності існуючих приміщень та обладнання вимогам чинного законодавства, впровадження системи НАССР може бути акт обстеження потужностей та акт аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР.

Отже, постачальникам харчових продуктів перед проведенням тендерних процедур та заключенням прямих договорів, початком роботи закладів освіти щодо організації харчування, рекомендуємо звернутись до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області (вул. 7-ма Пересипська, 6, м.Одеса, 65042, gu@odesa.consumer.gov.ua) з заявою про проведення заходів державного контролю потужностей у формі інспектування та/або аудиту.

Під час заходу спеціалістами буде надаватись відповідна консультативна та методична допомога з питань організації харчування та забезпечення учнів безпечним харчуванням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора